Kemas mengemas

IMG_0928

Ha ini lah aktiviti yang dilakukan masa tengah cuti. Setelah sekian lama tak mengemas meja office since the first day aku kerja dekat sini. Alhamdulillah diberi kekuatan dan keizinan dari Allah utk aku kemas meja. Almaklumlah, kebersihan tu kan sebahagian daripada iman.

IMG_0927

Akhirnya meja dah pon bersih dari sebarang habuk kotoran dan lapang sikit dari yang sebelum ni. Tak amek gambar utk yang sebelum ni sbb terlalu semak. Kang korang terperanjat plak haha. So start dari lepas ni boleh la bekerja dengan semenagat baru (ecewah)

IMG_0929Ok opis ada lipas bukanlah disebabkan meja yang semak ni. Tapi sebab dulu dekat bawah office ni ada kedai makan. Lipas tu jalan dan membuat markas kat dalam office aku jgk. Mungkin markas kat kedai makan tu dah penuh agaknya.

Semasa membuat tinjauan bersama bos. Aku dah dapat kenal pasti kat mana markas diorang nie. Dah berjaya pindahkan mereka ke tempat asal blk haha.

Cpanel Old Theme

cpanel

If your server already reached 3-5 years or more, your old cpanel theme / template are still there. There are nothing security issue with this. But! if you are running hosting business you know the problem when customer request to change to the latest theme if they are using old theme. As you mentioned, old theme can’t reset or change it back to the latest theme / template

The best solution is :

1. Create below file :

/var/cpanel/themes.conf

2. Put this line inside the file :

x3
paper_lantern

Done!

[email protected] Issue

clean-coding-best-practices-480x270

Recently, a lot of notification received that email has been sent [email protected]

I believe that im not the one who involved this issue.

If you are the server admin, you can grep below code :

d29yZHByZXNzc2xvZ0B5YW5kZXguY29t